بله، میدانم که این روزها سرویسهای استریمینگی مثل اسپاتیفای به انتخاب اول بسیاری از شما تبدیل شدهاند، اما شخصا هنوز هم نمیتوانم با یک گوشی بدون اپلیکیشن موزیک پلیر کنار بیایم. شاید افکارم را قدیمی و پوسیده خطاب کنید، اما از نظر من اپلیکیشنهای موزیک پلیر کلاسیک برای لذت کامل بردن از شنیدن موسیقی هنوز هم بهترین هستند.
تنظیمات کامل و حرفهای پخش، شخصیسازی محیط، و از همه مهمتر عدم نیاز به اینترنت جزو مهمترین دلایلی هستند که موزیک پلیرهای آفلاین همچنان باید در موبایلهای ما حضور داشته باشند. بنابراین در جعبه ابزار این هفته شما را با پنج موزیک پلیر حرفه ای آفلاین آشنا میکنیم تا بتوانید از گوش دادن به موسیقی در آنها لذت ببرید.
AIMP
موزیک پلیر AIMP ظاهر سادهای دارد و این سادگی در امکاناتش هم دیده میشود. البته تعریفمان از سادگی منفی نیست، بلکه این همان چیزی است که شاید خیلیها دوستش داشته باشند.
یکی از خصوصیات بارز AIMP، پشتیبانی تمام و کمالش از اکثر فرمتهای رایج صوتیست، به خصوص فرمتهای سنگین و غیرفشردهای مثل WAV و FLAC که طرفداران خاص خودشان را دارند.
اکولایزر حرفهای 29 بانده، ترکیب فایلهای چند کاناله به استریو و مونو و امکاناتی مثل افکتهای صوتی و تایمر از دیگر قابلیتهایی هستند که میتوانید با موزیک پلیر خوب AIMP بدست بیاورید.
JetAudio
جت اودیو در میان نرمافزارهای موزیک پلیر نامی آشناست و این موضوع در مورد اپلیکیشن موبایلش هم صدق میکند. این موزیک پلیر در دو نسخه رایگان و پولی منتشر شده اما نسخه رایگان آنقدر امکانات در اختیارتان قرار میدهد که شاید اصلا به فکر خرید نسخه کامل نیفتید.
البته باید به اطلاعتان برسانم که در نسخه رایگان باید تبلیغات بدترکیب و چشمکزن گوشه و کنار صفحه را تحمل کنید. اگر قادر به انجام چنین کاری باشید، چنین امکاناتی بدست خواهید آورد: یک اکولایزر 10 بانده، پشتیبانی از فرمتهای lossy و lossless، افکتهایی نظیر Reverb و X-Bass و قابلیتهایی همچون تنظیم سرعت پخش و غیره.
نسخه پولی جت اودیو هم 4 دلار قیمت دارد و اکولایزر 20 بانده، تگ ادیتور داخلی و چندین ویجت قابل شخصیسازی از جمله امکانات خوبش هستند.

- jetAudio HD Music Player
- قیمت: رایگان
- سازنده: Team Jet
- سیستم عامل: اندروید
- حجم: 16 مگابایت
- دانلود:
- گوگل پلی
Impulse Music Player
نکتهای هست که موزیک پلیر Impulse را از تمام اپهای این فهرست متمایز میکند، و آن چیزی نیست جز اتکای آن به ژستهای حرکتی. برای کنترل Impulse Music Player میتوانید انواع ژست حرکتی و سوایپ را به کار بگیرید و همین خصوصیت اپلیکیشن را برای مواقع خاص (مثل زمانی که پشت فرمان هستید) به ابزار مناسبی تبدیل میکند.
اما ژستهای حرکتی تنها نقطه قوت Impulse نیستند. اکولایزر 5 بانده همراه با Bass Boost و Virtualizer، پخش پیوسته و بدون وقفه آهنگها، کراسفید، ویرایش متادیتای آهنگها و دانلود خودکار آلبوم آرتها از دیگر خصوصیات این موزیک پلیر محسوب میشوند.
اگر از موزیک پلیر پیش فرض گوشی همراهتان راضی نیستید، توصیه میکنم حتما Impulse را امتحان کنید.

- Impulse Music Player
- قیمت: رایگان
- سازنده: Appmetric
- سیستم عامل: اندروید
- حجم: 5.6 مگابایت
- دانلود:
- گوگل پلی
wDotubleTis
DoubleTwist یکی از موزیک پلیرهای قدیمی و شناخته شده است که تا امروز شهرت خوبی برای خودش دست و پا کرده. این موزیک پلیر که در سال 2012 منتشر شده، دارای دو نسخه رایگان و پولی است که با هم تفاوتهایی دارند.
اما نکته خوب ماجرا اینجاست که بر خلاف جت اودیو، در نسخه رایگان اثری از تبلیغات نمیبینید. رابط کاربری DoubleTwist بسیار ساده و دلنشین است و و به عنوان یک موزیک پلیر شخص ثالث امکاناتی خوب و کافی دارد.
هر چند نکته ویژه و خارقالعادهای در آن نمیبینید. نسخه پرو و هشت دلاری اپلیکیشن البته وضعیت بهتری دارد و قابلیتهایی مثل AirSync (تبادل موزیک با رایانه از طریق وای فای)، اکولایزر 10 بانده و AirPlay (استریم مستقیم در اپل تی وی و Sonos) را در اختیارتان قرار میدهد.
Pulsar
بزرگترین مزیت Pulsar سبک وزن بودنش است. بنابراین در موبایلهای میانرده و قدیمی دارای سختافزار ضعیف هم اجرای نرم و روانی دارد. هر چند در مقایسه با سایر اپلیکیشنهای این فهرست نباید انتظار قابلیتهای کاملی در آن داشته باشید.
موزیک پلیر Pulsar توانایی ساخت پلیلیستهای هوشمند دارد، جستجوی آهنگ در آن به سرعت انجام میگیرد و تگ ادیتور داخلی آن نیاز به اپلیکیشنهای متفرقه را از سر راهتان بر میدارد.
نکته کمی ناامیدکننده اینجاست که برای دسترسی به امکاناتی مثل اکولایزر 5 بانده، Bass Booster و قابلیتهای ریوِرب میبایست نسخه کامل اپلیکیشن را با قیمت 3 دلار خریداری نمایید.

- Pulsar Music Player
- قیمت: رایگان
- سازنده: Rhythm Software
- سیستم عامل: اندروید
- حجم: 4.1 مگابایت
- دانلود:
- گوگل پلی