بیش از یک قرن است که با فراگیر شدن اختراعی به نام اتومبیل، تحولی اساسی در حمل و نقل روزمره بشر رخ داده و این وسیله نقلیه دنیا را دگرگون کرده است. از همان روزهای نخستین پیدایش، موتورهای درون سوز بخش اصلی و قلب تپنده اتومبیل بوده و نیروی لازم برای حرکت کردن به واسطه انفجارهای رخ داده درون سیلندر تامین شده است.
اما در سال 2008 تسلا با عرضه نسل اول رودستر به همه نشان داد که می توان با استفاده از موتورهای برقی نیز خودروهای کاربردی تولید کرد. چهار سال بعد این شرکت تازه تاسیس آمریکایی با رونمایی از سدان لوکس مدل S، بزرگانی را که دهه ها به تولید خودرو با موتورهای درون سوز مشغول بودند، به چالش کشید.
محصولات دیگری مثل کراس اوور مدل X و سدان ارزان قیمت مدل 3 نیز یکی پس از دیگر در عمل اثبات کردند که آینده از آن اتومبیل های الکتریکی است و بالاخره دیر یا زود باید موتورهای درون سوز را کنار گذاشت.
انقلابی که تسلا به راه انداخت، اکنون همه را با خود همراه کرده و صنعت خودرو با سرعتی بالا در حال حرکت به سمت آینده ای برقی است. اگر چه این حرکت از ایالات متحده آغاز شده، اما به نظر می رسد پیشتازان آن تحت لوای پرچم کشوری دیگر خواهند بود. این کشور جایی نیست جز چین که عنوان بزرگ ترین بازار خودرویی جهان را در اختیار دارد.
در حالی که در کشورهای غربی مالکیت خودرو به حد اشباع رسیده، هنوز صدها میلیون خانواده چینی وجود دارند که فاقد اتومبیل هستند. بسیاری از این خانواده به خودروهای الکتریکی تمایل داشته و خرید چنین مدل هایی را در اولویت قرار داده اند. در توصیف نیاز شدید چینی ها به خودرو همین بس که سال گذشته حدود 23 میلیون خودروی سواری توسط آنها خریداری شده که بیش از هر کشور دیگری است.

با سیاست هایی که دولت چین از چند سال پیش اتخاذ کرده، آمار فروش اتومبیل های برقی در این کشور در سال 2015 از ایالات متحده پیشی گرفت. طبق آمار در سال 2018 بیش از 1.1 میلیون خودروی تمام الکتریکی توسط چشم بادامی ها خریداری شده که 55 درصد از کل مدل های برقی فروخته شده در جهان را در بر می گیرد؛ این رقم همچنین نسبت به دو سال پیش، سه برابر شده است.
برای درک بهتر باید اشاره کنیم در سال 2018 تنها 361,307 اتومبیل الکتریکی در ایالات متحده به فروش رسیده است.