یکی از اصیلترین و خوشمزهترین شیرینیهای جنوب ایران «لگیمات» است. این شیرینی ظاهری شبیه به بامیه دارد و در هر منطقه از جنوب، به سبک خاصی تهیه میشود. این شیرینی به مناسبهای مختلف، مثلا در ماه رمضان یا مهمانی و مراسمهای خاص آماده میشود. در این ویدیو به هرمزگان سفر کردیم تا طرز تهیه لگیمات را با تمام فوتوفنهایش توسط یکی از اهالی این استان آموزش ببینیم. با ما همراه باشید.
مواد لازم
- آرد شیرینیپزی: ۲ پیمانه
- آرد گندم کامل یا آرد سنگک: نصف پیمانه
- مایه خمیر فوری: نصف قاشق چایخوری
- سیاهدانه: ۱ قاشق چایخوری
- پودر هل: نصف قاشق چایخوری
- شیرهی خرما: ۱ قاشق غذاخوری برای داخل خمیر
- شیرهی خرما: به مقدار لازم برای شهد
- آب ولرم: ۱ پیمانه یا بیشتر بسته به نوع آرد
مناسب برای: ۶ نفر
زمان پخت: ۲ ساعت
طرز تهیه لگیمات
- در ابتدا برای درست کردن خمیر، ۲ پیمانه آرد شیرینیپزی، ۱ قاشق چایخوری سیاهدانه، نصف قاشق چایخوری پودر هل و نصف قاشق چایخوری مایه خمیر فوری را با هم مخلوط کنید و سپس ۱ قاشق غذاخوری شیرهی خرما را به آن اضافه کنید و آب ولرم را کم کم به مواد اضافه کنید و مواد را مخلوط کنید تا خمیر به غلظتی که مناسب است برسد (بسته به نوع آرد به آب کمتر یا بیشتر نیاز دارید).
- روی ظرف خمیر را بپوشانید و خمیر را به مدت ۱ ساعت در جای گرم بگذارید تا استراحت کند.
- پس از یک ساعت، در تابهای روغن بریزید و روی شعله قرار دهید تا روغن کاملا داغ شود. سپس به اندازهی یک قاشق غذاخوری از خمیر برداشته و درون روغن بریزید تا سرخ شود. پس از پر شدن تابه از خمیرها، شعله را کم کنید تا لیگماتها طلایی شوند. سپس لیگماتها را از تابه خارج کنید تا از حرارت بیفتد.
- زمانی که لیگماتها از حرارت افتاد، روی آنها به میزان دلخواه شیرهی خرما بریزید.
- لیگماتها را با پودر پسته تزیین کنید تا آمادهی سرو شوند.
هفت خط بهسادگی امکان دسترسی به کالا را برای افرادی که توانایی ویدیوسازی حرفهای دارند، فراهم میکند. اگر فکر میکنید استعداد، توانایی، امکانات، انگیزه و اشتیاق ویدیوسازی دارید، به هفت خط مگ تَلِنت بپیوندید.
برای کسب اطلاعات بیشتر روی دکمهی زیر کلیک کنید.