گاهی اوقات بعد از قرارگیری در یک موقعیت، احساس میکنید چنین چیزی را قبلا تجربه کردهاید یا این صحنه را دیدهاید. به چنین اتفاقی دژاوو یا آشناپنداری گفته میشود. از آنجایی که این یک احساس غیرمنتظره و زودگذر است، برخی از آن به عنوان اتفاقی مرموز، معنوی یا حتی فراطبیعی یاد میکنند.
برخی بر این باور هستند که دژاوو نشانهی یادآور تجربیات از زندگی گذشته است. افراد دیگری هم میگویند وقتی «خود برتر» که درون انسان را هدایت میکند، از تجربهی خود روی زمین آگاه میشود و در نتیجه این اتفاق رخ میدهد. بعضی هم تئوری جهانهای موازی را مطرح میکنند که گاهی اوقات به یکدیگر متصل میشوند یا روی هم میافتند و همین موضوع منجر به شکلگیری پدیدهی دژاوو میشود. تعدادی هم علت این پدیده را به اشتباه ماتریکس نسبت میدهند. این افراد میگویند ما در یک جهان شبیهسازی شده زندگی میکنیم و گاهی اوقات کدهای این جهان دچار مشکل میشوند.
اما تعدادی از محققان میگویند که این موضوع به نحوهی عملکرد مغز برمیگردد. مغز دائما حواس ما را اسکن میکند تا ببیند آیا چیزی که تجربه میکنیم آشنا هست یا نه. هنگامی که مغز یک محرک را آشنا تشخیص میدهد، ناحیهی متفاوتی از مغز به نام هیپوکامپ، خاطرهی مرتبط با صحنهی موردنظر را به یاد میآورد. بنابراین اگر چیزی آشنا تلقی شود ولی مغز نتواند خاطرهی مرتبط با آن را پیدا کند، ممکن است پدیدهی دژاوو اتفاق بیفتد.
با توجه به اینکه دژاوو پدیدهی بسیار پیچیدهای است، در این زمینه پژوهشهای زیادی انجام شده و این تحقیقها همچنان ادامه دارند. اما به نظر شما دژاوو چیست؟ نظرات خود را در بخش کامنتها با ما و دیگران در میان بگذارید.
هفت خط به سادگی امکان دسترسی به کالا را برای افرادی که توانایی ویدیوسازی حرفهای دارند، فراهم میکند. اگر فکر میکنید استعداد، توانایی، امکانات، انگیزه و اشتیاق ویدیوسازی دارید، به هفت خط مگ تَلِنت بپیوندید.
برای کسب اطلاعات بیشتر روی دکمهی زیر کلیک کنید.